Granola

Har använt Icas recept som grund, men har dragit ner på mängden honung en hel del och lagt till lite frön. Med det sagt, detta hade jag i:

5
dl fiberberikade havregryn

5
dl kokosflingor eller riven kokos

1
dl pumpakärnor

2
dl solrosfrön
1 dl linfrö
2
dl grovhackad mandel (eller blandade naturella nötter)

2
tsk kakao alt kanel

1/2
tsk salt

0,5
dl flytande honung (originalreceptet hade 2 dl, så kan helt klart göras sötare men vi tyckte att detta räckte)

1
msk vatten

I originalreceptet hade de även torkad frukt:
3 dl blandad torkad frukt (t ex fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin)
 
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla ingredienser, förutom torkad frukt, noga tills grynen fäster ihop lite. Med mindre honung i receptet blir det svårare att få dem att fästa, och det blir givetvis aldrig riktigt lika klumpigt som med mer honung i.
  3. Fördela blandningen på 2 bakpappersklädda plåtar. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör om efter halva tiden.
  4. Skär frukten i mindre bitar. Blanda med granolan när den svalnat. Förvara i en burk med tättslutande lock.