Att prova
Quornfärssås 4 portioner
400 g quornfärs
250 g små färska champinjoner
1 gul lök
1 röd spansk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 matsked tomatpuré
10 gula körsbärstomater
10 röda körsbärstomater
Skvätt soja
2 burkar Mutti krossade tomater
Färsk basilika
Fullkornspasta eller bönpasta
Lagrad parmesan
Skiva champinjonerna och lägg i en stor gryta på mellanvärme tills vätskan försvunnit. Ha inget matfett i grytan, det är gott om vätska inuti svampen.
Hacka lök och spansk peppar fint, ta bort fröna ur pepparn. Fräs tillsammans med svampen i lite smör eller olja tills löken mjuknat men inte fått färg.
Häll i fortfarande fryst quornfärs och riv ned vitlöken. Salta lite. Tillsätt mer matfett om det behöver och stek tills färsen fått lite färg.
Strimla en rejäl näve färsk basilika, ungefär halva krukan, och blanda ned. Häll i tomaterna och skölj ur burkarna med vatten så konsistensen bli lite lösare. Ta i tomatpuré och smaka av så tomatsåsen inte är sur. Tillsätt mer tomatpuré eller i värsta fall lite socker om den fortfarande är sur.
Koka upp pastavattnet och häll i pastan, den tar förmodligen 10 minuter. Jag valde fullkornspasta men har även bönpasta som är gott till.
Halvera körsbärstomaterna, helst tio av varje ur ett trepack med olika färger, det blir snyggast och ger jättefin smak, de gula är lite sötare. Låt puttra i ca 20 minuter medan pastan blir klar.
Blanda ihop pastan och såsen i grytan. Garnera med färska basilikablad.
Riv parmesan över. Njut!
Nyår:
http://www.vinochmatguiden.se/recept/vin-matguiden/pasta-med-varmrokt-lax-spenat-farska-orter
https://receptfavoriter.se/recept/aeppelrosor.html
http://spiderchick.nu/2013/december/basta-lussebullarna.html
Halloween
http://matkoma.se/2015/10/laskiga-halloween-paprikor/
Buffé 9 2017, Grekiskt spenatris och grönsaksgryta
Allt om mat, Brysselkålspaj med getost
Allt om mat, Kryddstekt skav med äppel, ingefära och gaffelmosad potatis
Buffé, Fisktaco
Buffé, Torsk med potatis och äggsås
Buffé, Parmesan och pankobönor
Buffé, Halloumipanerad kyckling med grönt
Allt om mat, Gnocci med svartkål, pecorino och salvia
Buffé, Äggmuffins
Piadina
Buffé, Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg
https://receptfavoriter.se/recept/stekt-fisk-med-roedbetor-kapris-och-skirat-smoer.html
http://mittkok.expressen.se/recept/papas-arrugadas-med-mojo/
Dryck: San Miguel 1,5 pp
Huvudrätt
Paella
https://www.zeta.nu/recept/paella-med-musslor-och-rakor/
Dryck: Orballo Albarino
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/orballo-269601
Efterrätt:
https://www.foodfanatic.com/recipes/miguelitos-with-chocolate-recipe/
Dryck: Kaffe
http://www.matplatsen.net/2016/12/09/marshmallows-i-mikron/
http://www.matplatsen.net/2016/03/31/delize-alla-romagnola/
http://www.ica.se/recept/orttorsk-i-folie-715114/
http://www.koket.se/monikas-vardagsmat/monika-ahlberg/mozzarella--och-spenatlasagne/
http://www.tasteline.com/recept/saffransbiscotti/
http://www.ica.se/recept/lussebullar-med-kvarg-4404/
Pinatatårta:
https://www.mathem.se/recept/pinatatarta
Veggolasagne med citron
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/rostbrod-formfranska/
http://www.ica.se/recept/busenkel-broccolisoppa-712859/
http://receptfavoriter.se/recept/hembakat-korvbroed.html
http://www.arla.se/recept/banankaka/
Vegetarisk kokosmjölkgryta med sting (4 portioner)
1 burk kokosmjölk light à 400 ml
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 msk curry
1 msk olja
4 dl kokta kikärter
300 g fryst hackad spenat
2 msk mango chutney
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
ett paket äggnudlar
1 tsk sambal oelek
Hacka vitlök och gul lök och fräs den i oljan. Låt curry fräsa med.
Häll över kokosmjölken och lägg i grönsaksbuljongtärningen.
Låt koka 5 min.
Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten.
Koka upp vattnet till nudlarna och koka dessa.
Lägg i kikärterna, mango chutney och sambal oelek och låt kikärterna bli varma utan att koka sönder.
Servera med nudlarna.
Eget kebabkött av köttfärs:
https://www.kokaihop.se/recept/eget-kebabkott
Recept från Buffé 2, 2016:
Kyckling Mulligatawny Soppa Recept
http://marcussamuelsson.se/recept/kyckling-mulligatawny-soppa-recept/
Portioner: | 6 portioner |
Förberedning: | 10 min |
Lagning: | 1 h |
Total Tid: | 1h 10 min |
Ingredienser
- 1 msk jordnötsolja eller
- 4 kycklinglår
- 4 kycklingklubbor
- 1-2 medelstora röda chilni, urkärnade och finhackade
- 2 msk finhackad färsk
- 6 vitlöksklyftor, skalade och fint skivade
- 6 schalottenlök, skalade, halverade och tunt skivade
- 1 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1/2 tsk malen koriander
- 340 gr gula delade
- 1,2l kyckling buljong
- 1st 4dl burk
- 4 msk färsk citronsaft
- grovt hackad koriander
- finhackad lök
- grovt hackade rostade
- rödpeppar flingor
Tillagning
Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Krydda kyckling klubborna och bryn dem på alla sidor. När de har brynts, för över dem till en skål.
Skruva ner värmen och tillsätt chili, ingefära, vitlök och schalottenlök i pannan. Stek tills mjukt och aromatiskt under omrörning.
Rör i kryddor och ärter och lägg tillbaka kycklingen i kastrullen. Häll i buljongen och krydda med salt.
Koka, och sedan täck och låt sjuda i 45 minuter tills de delade ärterna är anbuden och kycklingen har separerats från benet. Blanda i soppan och se till att ärterna inte fastnar.
Ta kycklingbitarna och överföra till en skärbräda eller tallrik. Strimla köttet, kasta skinn och ben.
Lägg tillbaka kycklingen i soppan, tillsätt kokosmjölk och koka upp.
Smaka av med citronsaft och mer salt.
Servera i varma skålar toppade med koriander, lök, chili och jordnötter.
Recept från Buffé 1, 2016:
Brysselkålschips, Buffé 11-2015
Brysselkålspizza som glöggtilltugg, Buffé 11-2015
Nöt- och nyponbröd, Buffé 11-2015
Chokladkolafudge:
http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/2013/07/26/chokladkolafudge/
Citron och räkpasta
400 g pasta400 g handskalade ra?kor pa? burk
1 chili
2-3 vitlo?ksklyftor
1 stor gul lo?k
persilja
koriander
olivolja
1 citron
.Koka upp pastan efter anvisningar på förpackningen. Strimla löl och vitlök. Fräs i stekpanna tillsammans med finhackad chili i rikligt med olivolja. Hacka koriander och persilja. Ta lite av pastavattnet och häll i stekpannan för att reda såsen. Pressa i citron. Häll av pastan och låt den gå direkt i stekpannan. Tillsätt räkorna och rivet citronskal. Toppa med persilja och koriander och sväng runt.
Laxpudding, Hemköps Hemlagat Vinter 2015
Pytt, Hemköps Hemlagat Vinter 2015
Hemköps hemlagat