Att prova

 

Quornfärssås 4 portioner

400 g quornfärs
250 g små färska champinjoner
1 gul lök
1 röd spansk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 matsked tomatpuré
10 gula körsbärstomater
10 röda körsbärstomater
Skvätt soja
2 burkar Mutti krossade tomater
Färsk basilika
Fullkornspasta eller bönpasta
Lagrad parmesan

 

Skiva champinjonerna och lägg i en stor gryta på mellanvärme tills vätskan försvunnit. Ha inget matfett i grytan, det är gott om vätska inuti svampen.

Hacka lök och spansk peppar fint, ta bort fröna ur pepparn. Fräs tillsammans med svampen i lite smör eller olja tills löken mjuknat men inte fått färg.

Häll i fortfarande fryst quornfärs och riv ned vitlöken. Salta lite. Tillsätt mer matfett om det behöver och stek tills färsen fått lite färg.

Strimla en rejäl näve färsk basilika, ungefär halva krukan, och blanda ned. Häll i tomaterna och skölj ur burkarna med vatten så konsistensen bli lite lösare. Ta i tomatpuré och smaka av så tomatsåsen inte är sur. Tillsätt mer tomatpuré eller i värsta fall lite socker om den fortfarande är sur.

Koka upp pastavattnet och häll i pastan, den tar förmodligen 10 minuter. Jag valde fullkornspasta men har även bönpasta som är gott till.

Halvera körsbärstomaterna, helst tio av varje ur ett trepack med olika färger, det blir snyggast och ger jättefin smak, de gula är lite sötare. Låt puttra i ca 20 minuter medan pastan blir klar.

Blanda ihop pastan och såsen i grytan. Garnera med färska basilikablad.

Riv parmesan över. Njut!

Nyår:

https://mittkok.expressen.se/recept/gratinerade-havskraftor-med-vitlok-och-parmesan/

http://www.vinochmatguiden.se/recept/vin-matguiden/pasta-med-varmrokt-lax-spenat-farska-orter

https://receptfavoriter.se/recept/aeppelrosor.html

 

http://spiderchick.nu/2013/december/basta-lussebullarna.html


Halloween
http://matkoma.se/2015/10/laskiga-halloween-paprikor/

Buffé 9 2017, Grekiskt spenatris och grönsaksgryta

 

Allt om mat, Brysselkålspaj med getost

Allt om mat, Kryddstekt skav med äppel, ingefära och gaffelmosad potatis

Buffé, Fisktaco

Buffé, Torsk med potatis och äggsås

Buffé, Parmesan och pankobönor

Buffé, Halloumipanerad kyckling med grönt

Allt om mat, Gnocci med svartkål, pecorino och salvia

Buffé, Äggmuffins

Piadina

 
Buffé, Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

 

https://receptfavoriter.se/recept/stekt-fisk-med-roedbetor-kapris-och-skirat-smoer.html

Fördrink
Sangria
http://mittkok.expressen.se/recept/sangria/
Dryck: Spanskt rödvin, enkelt
 
Förrätt
Papas arrugadas con mojo
http://mittkok.expressen.se/recept/papas-arrugadas-med-mojo/
Dryck: San Miguel 1,5 pp

Huvudrätt
Paella
https://www.zeta.nu/recept/paella-med-musslor-och-rakor/
Dryck: Orballo Albarino
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/orballo-269601

Efterrätt:
Miguelitos med choklad
https://www.foodfanatic.com/recipes/miguelitos-with-chocolate-recipe/

Dryck: Kaffe

http://www.matplatsen.net/2016/12/09/marshmallows-i-mikron/

http://www.matplatsen.net/2016/03/31/delize-alla-romagnola/

 http://www.ica.se/recept/orttorsk-i-folie-715114/

http://www.koket.se/monikas-vardagsmat/monika-ahlberg/mozzarella--och-spenatlasagne/

 

 

 

http://www.tasteline.com/recept/saffransbiscotti/

http://www.ica.se/recept/lussebullar-med-kvarg-4404/

Pinatatårta:
https://www.mathem.se/recept/pinatatarta

 

 

 

Veggolasagne med citron

http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/rostbrod-formfranska/

http://www.ica.se/recept/busenkel-broccolisoppa-712859/

http://receptfavoriter.se/recept/hembakat-korvbroed.html

http://www.arla.se/recept/banankaka/

Vegetarisk kokosmjölkgryta med sting (4 portioner)

1 burk kokosmjölk light à 400 ml
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 msk curry
1 msk olja
4 dl kokta kikärter
300 g fryst hackad spenat
2 msk mango chutney
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
 ett paket äggnudlar
1 tsk sambal oelek

Hacka vitlök och gul lök och fräs den i oljan. Låt curry fräsa med.

Häll över kokosmjölken och lägg i grönsaksbuljongtärningen.

Låt koka 5 min.

Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten.

Koka upp vattnet till nudlarna och koka dessa.

Lägg i kikärterna, mango chutney och sambal oelek och låt kikärterna bli varma utan att koka sönder.

Servera med nudlarna.

Eget kebabkött av köttfärs:
https://www.kokaihop.se/recept/eget-kebabkott

Recept från Buffé 2, 2016:




 

Kyckling Mulligatawny Soppa Recept
http://marcussamuelsson.se/recept/kyckling-mulligatawny-soppa-recept/

Portioner: 6 portioner
Förberedning: 10 min
Lagning: 1 h
Total Tid: 1h 10 min

Ingredienser

  • 1 msk jordnötsolja eller
  • 4 kycklinglår
  • 4 kycklingklubbor
  • 1-2 medelstora röda chilni, urkärnade och finhackade
  • 2 msk finhackad färsk
  • 6 vitlöksklyftor, skalade och fint skivade
  • 6 schalottenlök, skalade, halverade och tunt skivade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 340 gr gula delade
  • 1,2l kyckling buljong
  • 1st 4dl burk
  • 4 msk färsk citronsaft
Till garnering
  • grovt hackad koriander
  • finhackad lök
  • grovt hackade rostade
  • rödpeppar flingor

Tillagning

Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Krydda kyckling klubborna och bryn dem på alla sidor. När de har brynts, för över dem till en skål.
Skruva ner värmen och tillsätt chili, ingefära, vitlök och schalottenlök i pannan. Stek tills mjukt och aromatiskt under omrörning.
Rör i kryddor och ärter och lägg tillbaka kycklingen i kastrullen. Häll i buljongen och krydda med salt.
Koka, och sedan täck och låt sjuda i 45 minuter tills de delade ärterna är anbuden och kycklingen har separerats från benet. Blanda i soppan och se till att ärterna inte fastnar.
Ta kycklingbitarna och överföra till en skärbräda eller tallrik. Strimla köttet, kasta skinn och ben.
Lägg tillbaka kycklingen i soppan, tillsätt kokosmjölk och koka upp.
Smaka av med citronsaft och mer salt.
Servera i varma skålar toppade med koriander, lök, chili och jordnötter.

Recept från Buffé 1, 2016:

 

 

Brysselkålschips, Buffé 11-2015

Brysselkålspizza som glöggtilltugg, Buffé 11-2015

Nöt- och nyponbröd, Buffé 11-2015

 

Chokladkolafudge:
http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/2013/07/26/chokladkolafudge/

 

Citron och räkpasta

400 g pasta

400 g handskalade ra?kor pa? burk
1 chili
2-3 vitlo?ksklyftor
1 stor gul lo?k
persilja
koriander
olivolja
1 citron

.Koka upp pastan efter anvisningar på förpackningen. Strimla löl och vitlök. Fräs i stekpanna tillsammans med finhackad chili i rikligt med olivolja. Hacka koriander och persilja. Ta lite av pastavattnet och häll i stekpannan för att reda såsen. Pressa i citron. Häll av pastan och låt den gå direkt i stekpannan. Tillsätt räkorna och rivet citronskal. Toppa med persilja och koriander och sväng runt.

Laxpudding, Hemköps Hemlagat Vinter 2015

 

Pytt, Hemköps Hemlagat Vinter 2015

 

Hemköps hemlagat