Martins gorgonzola- och spenatpasta

Den här smakrika pastarätten blev jag introducerad till hemma hos min vän Martin, som alltid lagar jättegod italiensk mat. Givetvis serverad med ett gott glas rött. Mums.

Sedan har vi lagat den en hel del hemma, och då följt ett recept som är ungefär som nedan.

1 gul lök
2 vitlökklyftor
Smör
Fryst hackad bladspenat (Findus är bäst)
1 bit grönmögelost (ca 100 g), gorgonzola eller motsvarande
2 dl creme fraiche
Salt och vitpeppar

Hacka lök och fräs mjukt i smöret. Tillsätt fryst bladspenat, lite efter tycke och smak. Vi brukar gilla när det är mycket spenat. När spenaten tinat rör man ner osten i bitar och låter den smälta ner lite innan man tillsätter creme fraichen. Låt koka en stund, men inte för länge för då tappar spenaten sin färg. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med kokt pasta, sallad och ett (stort) gott glas rött. Gärna italienskt.