Indisk kycklingcurry

Från tidningen Buffé, nr 9 2017. Min såg inte alls ut som på bilden nedan, den var liksom brunare/gråare. Men hur som helst väldigt god!

400 g kycklinglårfilé  (jag använde 550 g kronfågels minutskivor av kycklingfilé)
2 tsk curry
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1,5 msk garam masala
2 msk tomatpuré
2 dl grekisk yoghurt 10% (använde avrunnen 6%-ig och en liten pytteklick creme fraiche)
salt, svartpeppar
rapsolja
basmatiris

Blanda kycklingfilé (ca 2 cm stora bitar) med salt, svartpeppar och curry. Låt stå kallt.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjuk i rapsolja. Tillsätt garam masala, ingefära och tomatpuré och fräs i några minuter.
Tillsätt 2,5 dl vatten och låt koka upp, tillsätt kycklingfilén och låt koka 10 min.
Ta från värmen och rör ner yoghurten. Servera med ris.