• Tillbaka igen

  5 Juni, 2020

  Jag har varit sugen på att skriva här igen, och med Anders hjälp är det i alla fall rent tekniskt möjligt! Nu gäller det bara att jag hittar tiden till att uppdatera också, men jag ska ge det ett försök.

  Idag, dagen innan nationaldagen och det är dags att hämta killarna från skola och förskola för lite välförtjänt helg. Hörs snart igen, kanske!

 • Ännu längre efter

  4 September, 2019

  Ja, det är lite mycket nu. På gränsen till för mycket eventuellt - men jag jobbar på det! Har ju lärt mig en del med åren...

  Funderar på hur jag ska hålla mig uppdaterad här på bloggen på bästa vis. Tror att en, aningen tråkig, idé är att bara jobba med bara text ett tag. Det går snabbt och är enkelt och jag slipper hålla på med redigering och uppladdning av bilder osv. Så kanske får det bli vägen framåt för ett tag. Samtidigt som jag älskar de där bilderna.

  Ok. Skolan är igång på riktigt! Felix trivs, har fått många nya vänner i sin nya klass på 25 personer. Det är en omställning! Två lärare, 25 barn som är lika gamla. Mot tre pedagoger och 21 barn mellan 1 och 6 år. Det blir inte lika många kramar nu, det är jag ganska säker på. Men samtidigt är det ju såklart dags för nästa steg.

  Hur som helst, så har det märkts på kvällarna. Han är glad vid hämtning men blir TRÖTT när han kommer hem. Det är en anspänning såklart.

  Till exempel, ingen som hjälper med av- och påklädning när man ska in och ut. BAMBA! Där de går ner på led från förskoleklassen till matsalen och får plocka mat själv osv.

  Och sen ska det tas i hand när man går hem. Det är lite strikt men samtidigt fint. Inget barn går hem utan att bli sedd och ta läraren i handen och säga hejdå.

  Två Kommentarer
 • Långt efter

  4 Augusti, 2019

  På grund av mycket jobb i april-juli och mycket annat i juli-aug har jag inte hunnit med att skriva många ord här. Hoppas på bättring!

  Ikväll, kvällen före sommarlovsslutet. Felix börjar förskoleklass imorgon, nästan. Han ska skolas in på fritids på Bullegumman med hjälp av mig. Uppe på gatan alltså, inte alltför långt bort. Själva skolan (på samma adress nu första året) tror jag börjar om två veckor ca. Men som sagt, inskolning på fridits imorgon. Anar att han är lite nervös. Och för Vickis är det tillbaka till förskolan. Just nu säger han att han tycker det ska bli kul. Får se imorgon när det är dags med tanke på att han är familjens sjusovare. Men tror ändå att båda killarna faktiskt längtar ganska mycket efter kompisar.

  Jag, jag längtar inte efter jobbstressen men det ska såklart bli kul ändå att ta tag i höstens uppgifter (som redan nu är väldigt många) och säsong två av Älska Logistik.

  Ska dock erkänna att just nu fattar jag inte att jag skulle kunna komma upp i vårens tempo och flow igen, men vis av erfarenhet vet jag också att det kommer säga swish och så är jag inne i det igen...

  Och en sak jag läntar efter är gymet, och mina cross cage-lunchpass på hyllan med övriga träningsälskare. Faktiskt! Längtar också lite efter att ta på mig "riktiga kläder" och fixa till mig i alla fall lite varje dag. Allt detta = skönt att slippa för ett tag. Allt detta = väldigt skönt att komma tillbaka till.

  Häpp - HT 2019!

  Två Kommentarer
 • Dubbelgrepp

  21 Maj, 2019

  Lördagsgodispåsen hålls alltid med båda händerna, i översta kanten, och givetvis öppen så att man kan beskåda gobitarna samtidigt som man går - eller som i det här fallet - åker buss.

  Två Kommentarer