USM och Lechte - och Quasimodo

Och nu ännu mera handboll!

Först, ett youtubetips för handbollsfans - Lechte Live. Där kunde man följa helgens USM för P18 steg 3 som gick i Önneredshallen (och såklart på en massa andra ställen i Sverige, men de finns nog inte på Lechtes kanal).

Vi var ju där på plats - tillsammans med morfar som var här i helgen framför allt för att barnvakta i fredags då Jonas och jag var på operan och såg Ringaren i Notre Dame (föreställning ett av tre i Jonas julklappsabonnemang).

Kan lika gärna avhandla det först. Det var såklart superskönt att komma iväg till operan och ta en bit mat i operabaren innan föreställningen och sitta ner för en hel föreställning. MEN ringaren i sig var något av en besvikelse. Inte sånginsatserna såklart, de är ju proffs. Men den var teatralisk och seg och innehöll för få ljusglimgar och för lite dans. I vår smak. Det är ju en väldigt tragisk story, och känns inte riktigt relevant längre. En tjej dansar runt sexigt och männen blir helt galna och tappar all fattning. Quasimodo är det jättesynd om, verkligen hemskt. Det blir inte bättre. Det slutar med att han mördar sin farbror och övervakare och sedan dör själv. Och ja, jag vet inte riktigt. Paris brinner och ingen blir lycklig. Det är såklart relevant att påvisa utanförskap, men de lyckades liksom inte få till känslan i det. Vi blev inte berörda. Det jag tog med mig från föreställningen var att folk är nog idioter.

Bäst var zigenarkungen (han hade känsla och dansade och var inte teatralisk) och Quasimodo himself.

Hur som helst, verkade det som att vi var de enda i salen som kände såhär - för det blev typ stående ovationer och en massa inspring. Då blir man ju glad hur som helst! Och som sagt, väldigt bra sånginsatser osv. Bara inte en story som kändes så genomarbetad och nutida  (fastän den absolut hade kunnat vara relevant även i nutid!).

MEN. Nu var det ju handboll det skulle handla om. USM P18 i hemmahallen Önneredshallen. Superkul. En match och vinst mot Kungälv på lördagen (vi såg slutet Felix och jag, efter mello - och morfar bevakade hela).

Morgonmatch på söndagen, som Victor, Felix, morfar och jag bevakade. En rätt sur förlust mot Ystad (slarvigt och rättvist). Och sen återbesök i hallen på eftermiddagen av mig och Felix och då vann de stort stort mot Växjö. Med andra ord - vidare avancemang! Kul.

Älskar att vi har den här fina hallen och föreningen på kort gångavstånd hemifrån. Älskar, älskar, älskar att promenera skogsslingan till hallen och hänga i kaffe- och linimentdoften.


Söndag morgon, Felix fotar.


Här är vi!


Victor äter frukostmacka och rumpar sig närmre och närmre spelarna
från Växjö. Han vill så gärna vara del i de stora grabbarnas gäng.


Sen blev det lite långsamt och tröttigt.


Sen kom han på att han kunde springa loss totalt och då blev det kul igen.


Hänger nere vid kanten och kollar in uppvärmning.


Söndag eftermiddag och två entusiaster på plats igen!


P18-laget efter solklar vinst i sista matchen och segerbildsdags.

Tomas

Tomas 5 februari, 2019 klockan 08:18

Säger det igen: en sådan här hall skulle man ha på gångavstånd!

gerdan

gerdan 5 februari, 2019 klockan 11:50

Kul med en hall i närområdet. Hoppas killarna tar vara på den möjligheten.