Femton månader

Tiden går, vår lille Victor blir 15 månader gammal idag!

Foto: Jonas.

Karaktärsdrag för Victor 15 månader är, att han är:

Nyfiken: han är på allt och med på allt. Kan själv, till exempel äta.

Glad: han ler så att ögonen glittrar och mungiporna går från ena örat till det andra och precis alla tänder syns. Inte jämt, men väldigt ofta.

Aktiv: han klättrar och kryper och är inte still långa sekunder. Väldigt nära att gå nu, han kan gå långt med stöd av vagnen och ta en fem-sex steg helt på egen hand med lite coachning. Men han verkar tycka att krypa är effektivare än så länge.

Envis (och lite hetsig): skriker/ropar högt när han inte får som han vill på en gång, ser därför fram emot att han lär sig prata mer så att han förhoppningsvis kan uttrycka sig i ord istället.

Pratig: Jo han gillar att prata också. Ofta babblar han långa haranger som ingen begriper. Men ord han kan säga är mamma, pappa, titta, tack (dac), backa. Och när han är glad säger han fortfarande bocca-bocca-bocca.

Gosig: kommer fortfarande fram och kryper upp och lägger sitt lilla ansikte i ens knä eller nära ens ansikte så fort han får en chans. Snuttar på tummen och gosar in sig rejält.

Musikalisk: Svänger loss med rumpan och armarna, klappar händerna och ler så fort det hörs musik.

Favoritleksakerna är: Fordon (i synnerhet polismotorcykeln, husbilen och den lilla blommiga bubblan), gosedjur, gåvagnen. Och så tycker han mycket om djur, men det är ju inga leksaker förstås.

Favoritmaten är: än så länge funkar det mesta, men allra bäst gillar han att äta själv. Till exempel är en favorit att plocka i sig tortellini eller äta yoghurt med sked.

Sover: gör han en gång varje dag (oftast ett par timmar runt tidig lunchtid och allra helst i sin egen säng) och somnar vid sjutiden på kvällarna, för att vakna vid sjutiden på morgonarna.

Har inga grejer han direkt ogillar vad vi märkt. Han vill såklart gärna rymma när man klär på honom (men det går förhållandevis lätt ändå) och kanske skrika lite extra när man tar upp honom ur ett skönt bad. Men annars inga större issues.

Vår Victor, en riktig liten gosplutt!

Och här är förresten en annan liten kille - bara aningen yngre vid tidpunkten, med ungefär samma intressen.

gerdan

gerdan 11 maj, 2017 klockan 20:58

Grattis Victor o ursäkta att jag glömde bort din dag i allt ståhejet. Vi får festa lite i morhon istället.

Tomas

Tomas 15 maj, 2017 klockan 07:11

Säger det med ett leende!!