Julbordspremiär

I söndags, efter vår tur till 4H-gården, åkte vi till Ikea för att handla lite och äta julbord. Det visade sig nämligen att Jonas jobbjulfest bjöd på sötpotatismos och fläsksida (!?!?) istället för julbord, och för min del blev det ingen jobbjulfest i år. Med andra ord - inget julbord förrän julafton (och då kör vi ju en ganska bantad variant numera).

Så i söndags fick vi för oss att testa Ikeas julbord, och med väldigt lågt ställda förväntningar blev vi också väldigt postivt överraskade. Jag har ju ätit deras brunch tidigare - inte imponerad. Men detta var faktiskt fräscht! Inte det bästa julbord jag ätit, men heller inte det sämsta. Framför allt var det kul att de hade mycket alternativ till allt den brun-beige-rosa-gråa vanliga julmaten, med veggoalternativ och icke-fläskalternativ. Köttbullarna var smakfullt små, bebisstora. Och dessutom hade de världens bästa starka senap, inte söt och med ett drag som påminnde om wasabi.

Det enda som inte var så positivt var att det var väldigt mycket folk, och att man var tvungen att ha på sig ett stort klistermärke "Jag äter julbord" (som till och med Felix tog av sig så fort vi hämtat första varvet mat).


Fräscht!


Min tallrik med gravad och varmrökt lax, fin skinka, ooootroligt god
stark senap, sallader, köttbullar och rotfruktsgratäng. Mums!  


Felix körde tre sorters korv, två sorters bullar (kött- och grönsaks-),
skinka och lingonsylt. Och tre vändor till efterrättsbordet för att hämta
pepparkakor och mandelmusslor.


Victor gick all in på vörtbröd, rotfruktsgratäng och köttbullar.


Klistermärkena...

gerdan

gerdan 15 december, 2016 klockan 18:53

Ja varför inte IKEA:s julbord. Det bästa Är väl att den är att den är färdiglagad och inte som möblerna ska skruvad ihop av köparen:)

Tomas

Tomas 16 december, 2016 klockan 16:53

IKEAs köttbullar brukar slinka ner utan att vara skruvade :/