Med morfar på flygmuseum

Igår efter dagis tog morfar, Felix, Victor och jag bilen ut på Hisingen för att fly regnet och stiga ner i bergrummen som utgör Aeroseum. En ganska märklig känsla bara det att traska ner i berget och väl därnere var det som att tiden stått stilla. Lite läskigt nästan, med alla militära flygfarkoster (och jag bara tänker på i vilken miljö de egentligen är menade att användas) och med sådana här märkliga skyltar placerade här och var:


Stel kille! Men renlighetskontrollerad (på gränsen till konserverad?). 


Bäst av allt var marinhelikoptern med komradio där man kunde
anropa flygtornet (där jag mestadels stod placerad).


Felix var polis och sprang mellan tornet och helikoptern och gjorde
diverse anrop.


Faktiskt ganska roligt både för stora och små.


Victor och jag provsatt raketstol till Draken.


Och så blev Felix och jag räddade med vinsch ur flotte.


Ganska tuff uppförsbacke på väg ut och hem.

Nu har morfar åkt hem igen, efter en mästerlig insats i veckan med lek, vaggning, nattning, osv. Tack så mycket, och välkommen åter!

gerdan

gerdan 29 april, 2016 klockan 10:48

Det är bra att det finns alternativ när det regnar. Det syns på Felix rosiga kinder att det är både spännande och jobbigt att hinna med alla uppdrag. Det är bara Victor som ser undrande ut men han verkar ta det med ro, trygg i mammas famn. En eloge till Tomas som kört "räddningsuppdrag" hela veckan. Roligt förstås men det är ett annat tempo än vanligt.

Tomas

Tomas 29 april, 2016 klockan 15:49

Som bumerangen sa: Kommer alltid åter!