Lekträff och föräldragrupp

De senaste två dagarna har vi haft lite sociala aktiviteter härute i förorten. Igår efter dagis var Felix och jag iväg med två dagiskompisar + mammor och småsyskon och lekte på lekplatsen vid skogsslingan. Felix var lite trögstartad men ville till slut inte ens gå hem (han körde till och med tricket med att "tappa bort" en gympasko för att få vara kvar lite längre...). Han och de två kompisarna lekte runt som busar och sjöng (passande nog) supertrion där de satt i solen på bergsknallen med sina vattenflaskor. Och jag och de andra mammorna hade det under tiden rätt så lugnt och gott i solen. Och vips hade två sega eftermiddagstimmar bara flygit iväg.

Idag har jag varit på föräldragrupp på Furåsens kyrka (ordnat via BVC) tillsammans med ca 10 andra omföderskor som också bor här i Fiskebäck/Påvelund/Hagen/Grimmered. Alla med bebisar mellan 1-5 månader gamla och syskon, de flesta i Felix ålder. Perfekt med ett litet nätverk av andra mammor härute och jag tror nog att vi kommer att umgås med i alla fall några av dem.

De har en öppen förskola på kyrkan också och den ska vi nog ta och prova någon måndag när dagis är stängt. Det blir enligt uppgift rätt intensivt där när alla bebisföräldrar här ute som har syskon som är måndagslediga kommer dit på en och samma gång (jag minns hur det var någon gång när jag var med Felix till Öppna förskolan Axel på en "syskondag"... fullständigt vedervärdigt tyckte jag då). Men det är värt ett försök.

Och idag är det alltså torsdag och pappa kommer hit i eftermiddag för att hälsa på oss några dagar - och hjälpa till lite extra imorgon på den dagisfria dagen. Det ser vi fram emot!


Ingen bild från aktiviteterna ovan, men här är en på bröderna från igår morse.

gerdan

gerdan 14 april, 2016 klockan 13:51

Se där, då finns det kanske lite alternativ för er på de förisfria dagarna. Kul med morfarbesök också. Se bara till att skicka hem honom i tid så han hinner köra oss till V:ås AirPort:)