Fullt ös på Världskulturmuseet

I fredags drog vi till Världskulturmuséet efter lunch. Utställningen Tillsammans - "ingen kan leva helt ensam, alla behöver vi varandra" var riktigt bra. Den handlade om hur kul och svårt det är att vara tillsammans och berörde känslor som sorg, ilska, saknad med mera. Men framför allt var den ju proppfull med saker att upptäcka med alla sinnen. Bland annat ett mörkerrum där man fick känna sig fram (precis lagom läskigt för Felix), en brandstång att kasta sig nerför, en jättesäng att gunga i och en hel massa gångar att springa runt i. Det var även proppfullt med pappalediga hipstrar och deras 1,5-åringar.


Mysig gungsäng, en sådan i trädgården hade varit prima.


Utställningsföremålen kom i andra hand, men fixade snygg inramning.


Och så fikade vi på Tabla. Men nästa gång tar vi nog med oss mat-
säck för jag noterade att de har en jättefin matsäcksavdelning också.

Felix lyckades också ta oss in på en förhandstitt på utställningen Playground - "en lekfull utställning om normer och rätten att vara sig själv" (som egentligen öppnade igår, lördag). Vi hann bara med att kolla som hastigast, eftersom vi egentligen var på väg hem, men hann med att se att även den innehöll mycket att upptäcka för både stora och små, och en hel del tänkvärda grejer. Kan mycket väl tänka mig ett återbesök.

 
Hur nära får man stå någon annan, och vad beror det på?


Hudfärger i form av pantonekoder och "hudfärgade" plåster.