8-veckorskoll

4915 gram, 56,5 cm och en röd tå. Facit från gårdagens BVC-besök.

Tån (bild nedan från igår morse, hade hunnit bli ännu rödare när vi väl var på kollen) spritates och bandagerades och vi ska kolla upp den idag igen. Inget ovanligt, tydligen, med lite nageltrång på bebisar.


Småröd liten stortå nummer ett.

Vad som däremot var lite udda var att i morse när vi vaknade (efter en väldigt orolig natt - mat varje timme... dvs Victor och jag har sovit 45 minuter åt gången som bäst) var även den andra stortån röd och jag fick ta fram alsolspriten och praktisera mina nyvunna bebisbandageringskunskaper även på tå nummer två. Extra bra att vi ska dit idag igen med andra ord, så att de kan kolla upp den också. Tå nummer ett såg i alla fall lite bättre ut nu på morgonen.

Stackars liten Victor Rödtå.


Bandagerad tå i strumpa.

Vad som är jättebra är ju att vikt och längd går fortsatt uppåt i rask takt. Nästa invägning är om 4 veckor, och då vankas det vaccin också. En spruta i varje lår.

Eftersom det var måndag igår var Felix med till Wästerläkarna. Han lekte med alla saker på Johannas rum (plus en hel del grejer som han kånkade in från väntrummet...), gav lillebror nappen när han blev ledsen och lät sig vägas på stora vågen (16,0) med förhoppning om att detta stordåd skulle resultera i att han fick välja något ur Johannas resväska. Och det gjorde det! En liten rosa säl i mjuk plast blev det (och ännu en livsviktig pyttesak att hålla reda på...).

säg mama

säg mama 5 april, 2016 klockan 06:42

Usch nageltrång är inte kul och på båda stortårna dessutom. Kan det ha bidragit till den oroliga nattsömnen måntro. Men vikt- och längdkurvan ser ju jättebra ut och nu förstår jag varför jag inte orkar bära Felix längre stunder. Skönt att ni ska tillbaka till BVC för att kolla upp tårna.

Tomas

Tomas 5 april, 2016 klockan 08:17

Nageltrång på bebisar har jag aldrig hört talas om men kanske växer de inåt ibland (naglarna - inte bebisarna). Nageltrång är ett otyg och gör riktigt ont. Ni får hålla koll!

16 kg bär man inte runt på hursomhelst - kände på femkiloshantlarna på gymmet en dag och bär man inte runt på hursomhelst heller!