Arkiv – Artiklar

Och en snabbvisit på Karlssons

31 juli, 2010

Jonas kände ett trängande behov av att fälttesta de nya skorna, och bjöd ner mig på ett glas på Karlssons. Varför inte liksom. Och för en gångs skull så blev det faktiskt bara ETT glas :) Nu blir det the Green Mile, riktigt upplyftande lördagsunderhållning...

En liten shoppingdag på stan

31 juli, 2010

Efter otroligt seg start (seg men skön ska tilläggas) så gav vi oss ner till stan. Jonas motstod att köpa ett par svindyra paul smith-skor på carltex och hittade istället två par sköna sneakers på rea på red devil. Ett par gröna adidas och ett par blåa i tyg - skitbra. Jag hittade äntligen ett par sköna träningsshorts. …

Väl hemkomna

31 juli, 2010

En helt fantastisk resa har det varit. Inget blev det bloggat, men jag kanske tar igen det med att lägga upp lite bilder så småningom. Nu har vi varit hemma sedan i torsdags kväll och tidsuppfattningen är fortfarande lite off. Det är svårt att gå och lägga sig på kvällarna (vi ligger ju 6 timmar fel) och idag vaknade vi kl 11. …

På tåget, och vi har passerat Hässleholm!!

13 juli, 2010

Reseblogg

13 juli, 2010

Om vi kan blogga under resan kommer vi att göra det under en separat kategori. Den hittar ni under Guadeloupe 2010.

Snart på väg

13 juli, 2010

Ikväll kl 17.30 går tåget från centralen ner till Kastrup. Där ska vi bo på Quality Inn över natten och imorgon bitti kl 6.50 drar vi mot Paris och vidare till Guadeloupe. Najs!

2 dagar kvar...

12 juli, 2010

...bara 2 dagar kvar.

En äventyrlig resa från Lund till Göteborg

12 juli, 2010

Gårdagens hemresa från Lund till Göteborg blev lite mer spännande än förväntat. Elfel strax utanför Hässleholm resulterade i att vi först blev stillasittande i tåget (utan AC) i 2,5 timmar. Och årets varmaste dag, givetvis. Sedan fick vi tillslut, efter någon timmes velande från centralt håll, klättra ner och bege oss till fots längs med spåren fram till en cykelbana där vi stod i stekande sol och väntade på buss i någon timme. …

Fredagsvädret har klarnat, förresten

9 juli, 2010

Just nu utanför mitt jobbfönster ser det bra mycket bättre ut än hemma i köksfönstret i morse. Inte direkt sol från klarblå himmel, men på god väg!

Countrykväll

9 juli, 2010

Ikväll ska vi på konsert, Kris Kristofferson kommer till Götet och spelar på Trägår'n. Jag läser att han släppte sin första skiva för 40 år sedan och är 74 år. Musiken håller ju än, återstår att se om Kris är still going strong?

Inget roligt fredagsväder

9 juli, 2010

Grå himmel, som ett lock. Det ligger nog regn i luften och det är inget jag uppskattar när jag snart ska cykla iväg. Det får mig att längta ännu mer till semestern. Tänk att vakna, utvilad, och se ut på en blå himmel, höra havets brus, ta en morgonpromenad vid stranden och sen sätta sig och äta en lugn frukost med bästa havsutsikt. Läsa lite, dricka lite mer kaffe. Veta att hela dagen är fri och vi kan göra vad som helst med den. Det längtar jag efter!

Kolla skummet

8 juli, 2010

på den! Fint va!!?

Body Butter-Bekymmer

8 juli, 2010

Nyligen gick min absoluta favorit ur sortimentet på Body Shop, deras body butter "brazil nut". Verkligen en stor tragedi för en torris som mig. Har precis gjort slut på min sista lilla droppe och lyckats - efter mycket och omsorgsfullt doftande och smetande - hitta en ny favorit i deras hylla, Raspberry. Perfekt! Men nu verkar det som att även den har gått ur sortimentet. Hur mycket ska en människa behöva tåla...?

Sporthumor à la Hemmets Journal

8 juli, 2010

Hittade den här lilla lappen övergiven på golvet i trappuppgången för ett tag sedan. Tyckte den var lite rolig faktiskt.

A trip down memory lane

7 juli, 2010

En kompis till min kompis Martin ska börja resa som Scandoguide på Skottland och hörde av sig till mig för att få lite hjälp med materialet. Gärna för mig, för det ligger bara här på datorn och "samlar damm". Men herregud vad nostalgisk jag blir av att läsa om Mary Stuart Queen of Scots, Whisky, Loch Ness och Highland Games. Jag gillar definitivt livet som det är nu, men jag kan faktiskt sakna guidelivet lite också. Ibland. …

Kettlebell

7 juli, 2010

Dagens träningspass, så att jag kommer i god form inför Guadeloupe... Kettlebell är nog den mest effektiva träningsformen jag provat på. Det ger en väldigt skön känsla i kroppen och man hittar både stora och små muskler + får upp flåset. Det ser grymt tråkigt och primitivt ut, men skenet bedrar. Primitivt kanske, men inte trist!

Semesterläsning

5 juli, 2010

En skön blandning av seriöst och oseriöst, fakta och fiktion, glatt och ledsamt - som ligger och väntar på att få knäckta ryggar och vattenskadade sidor. Jag kan knappt bärga mig tills det är dags. Tror att jag ska börja med Russel Brand för att sen ge mig i kast med Dödgrävarens dotter igen (påbörjat tidigare som ryggen kanske avslöjar - men aldrig lyckats ta mig riktigt in för jag somnar hela tiden, och det tror jag inte är Oates fel utan snarare min vardagströtthets). …

Skor, etc

3 juli, 2010

Soligt, varmt - härligt! Perfekt väder för min inplanerade shoppingrunda faktiskt. Rätt så folktomt på stan och inte en människa som orkar sig in i provhytterna. Mer utrymme för mig! Och sommarrean i full gång. …

Världens bästa midsommar

3 juli, 2010

Har inte skrivit så mycket om midsommar, och kommer nog inte att göra det nu heller. Kan inte mer än att konstatera att det var en midsommar som hade allt, faktiskt världens bästa midsommar. Så här en vecka efteråt har jag precis hunnit gå igenom den enorma mängd bilder vi tog under kvällen och har valt ut en favorit. Jag ger er - värdtrion. Vilka hjältar!

Grattis Bobolo!!!

2 juli, 2010

Idag firar vi Bobolos treårsdag, som visserligen egentligen är i maj men det är aldrig för sent att fira. Fest hemma hos Mr Bobolo himself ikväll. Jippieee!!

Nej men kolla in detta...

2 juli, 2010

http://www.youtube.com/watch?v=l9pe8hvW3ZY&feature=player_embedded#! Här ska vi tillbringa 2 hela veckor. Om 11 dagar åker vi!

Årets första gubbar

1 juli, 2010

Höll jag på att säga, men sen minns jag faktiskt att jag snodde till mig några i midsommras också. I vilket fall så smakade det väldigt bra. Kvällen har tillbringats tillsammans med Madde, Maja och senare Niclas (och tidigare Calle och Hugo). Madde hade fixat vinträff på balkongen. Vem tackar nej till det? Inte jag!!